YOGA NIDRA

Yoga Nidra is een vorm van diepe ontspanning en meditatie waarbij je liggend op de grond ligt en stapsgewijs begeleid wordt door een instructeur.

Tijdens een sessie van yoga nidra wordt je bewustzijn in een staat van diepe ontspanning gebracht, waarbij je in een wakkere slaaptoestand terechtkomt.

Het doel van yoga nidra is om fysieke, mentale en emotionele spanningen los te laten en innerlijke rust en kracht te vinden.

Is Yoga Nidra iets voor jou?

Yoga nidra is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, stressvermindering, verbeterde slaapkwaliteit, innerlijke rust en meer bewustzijn.

Het kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met slapen, last hebben van stress of angst, of gewoon op zoek zijn naar een diepere vorm van ontspanning.

Het is geschikt voor alle leeftijden en niveaus van fitheid, en kan worden beoefend door zowel beginners als ervaren yogi’s.

Het doel van yoga nidra is om diepe fysieke, mentale en emotionele ontspanning te bereiken door middel van een systematische en begeleide meditatie- en ontspanningstechniek. Tijdens yoga nidra worden de hersengolven verlaagd naar een staat van diepe ontspanning, vergelijkbaar met de staat van slapen en tegelijkertijd bewustzijn behouden.

Het uiteindelijke doel van yoga nidra is om de verschillende lagen van het bewustzijn te verkennen en te harmoniseren, waardoor mentale en emotionele blokkades worden opgeheven en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Door regelmatige beoefening van yoga nidra kunnen mensen een dieper begrip van zichzelf ontwikkelen, stress verminderen, emotionele balans herstellen en spirituele groei bevorderen.

Het kan ook helpen bij het verbeteren van slaapproblemen en het vergroten van het algemene gevoel van welzijn.

Verschillende lagen van het bewustzijn worden in harmonie gebracht, waardoor mentale en emotionele blokkades worden opgeheven en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Wil je de oefening Yoga Nidra op MP3 zodat je het op je telefoon, tablet of computer kunt zetten? Stuur een e-mail.