Maak kennis met Marina Eleveld

Ik sta hier langs de rivier de Maas die dwars door Rotterdam stroomt. Rotterdam is mijn geboorteplaats en ik heb er tot mijn 39e jaar gewoond. Mijn roots ligt ook bij het water. Mijn ouders waren binnenvaartschippers en bekeken het leven vanaf de rivier. Het gevoel dat je wel een thuisplek had maar van daaruit over de rivieren naar steden voer om je lading te laden en te lossen.

Ik heb tijdens mijn schooljaren (jaren ’70) in een schippersinternaat op de Mathenesserlaan in Rotterdam gewoond.

Nu woon ik alweer 20 jaar in de polder van Maasland samen met mijn man. In 2015 werd ik Reiki Trainer en in 2021 heb ik verschillende trainingen opgezet voor persoonlijke groei / ontwikkeling die jij nu kunt volgen. Het gaat er vooral om dat jij weer in je energiekracht staat. Je grenzen beter bewaakt en makkelijker kunt loslaten.

Welkom. Ik nodig je uit mijn verhaal te lezen.

 

En als jij net als mijn andere lezers getriggerd bent door deze website, dan heb je al veel inzicht in jezelf.

Het betekent dat je openstaat een transformatie te ondergaan.

Als je het moeilijk vindt je grenzen te bewaken en de kracht uit jezelf te halen, heeft dat allerlei oorzaken:

 

Eén van de belangrijkste daarvan is dat je geen vertrouwen meer hebt in de toekomst. Dat betekent dat je geen vertrouwen hebt in de activiteiten die je onderneemt.

Hoe gaat het verder? Ik maak mij zorgen … Wat als..?

Ze zeggen …. Zij zullen het toch wel weten…?

Je hebt hierdoor de neiging het buiten jezelf te zoeken.

Daardoor laat jij je wellicht wat sneller in de war brengen door andermans (ongevraagde) adviezen. Of als jij niet ‘lekker in je vel’ zit, ga je maar iets leuks doen zodat je het niet meer voelt. Je zoekt het buiten jezelf terwijl de schat met goud in jou zit!

Ik dacht vroeger ook dat anderen het altijd beter wisten...

In mijn 24e levensjaar werd ik geconfronteerd met het verlies van mijn eerste liefde die toen hij overleed, een ex van mij was. De eerste man waar ik mee samenwoonde. De eerste man waar ik intiem mee was. De eerste waar ik mee op vakantie ging!

Ik was er totaal van ondersteboven maar wel met een dubbel gevoel. Want hij was mijn geliefde niet meer. Mijn hoofd zat vol met de volgende gedachte: Had ik wel recht op zoveel verdriet? Ik voelde van wel maar werd heen en weer geslingerd. Iedereen om mij heen was lief voor mij, maar er waren ook veel die hun invloed (uit liefde) gebruikten. Ze vertelden mij wat ik moest voelen.

Ze gaven aan wanneer mijn rouw afgelopen moest zijn, wanneer ik weer aan het werk moest, wanneer ik er wel of niet over mocht praten. En wat denk je? Ik heb naar hen geluisterd omdat ik door al dat ‘getrek’ het er benauwd van kreeg.

Iedereen wist het beter dan ik, ze wisten zelfs wat ik moest voelen! Je begrijpt, ik was op dat moment natuurlijk niet in mijn element. “Door maar te doen wat iedereen zei, hoefde ik niet meer alle raad aan te horen.” Ik verstopte mij in mijzelf.

Niet meer hun ongemakkelijke gezichten te zien als ik erover wilde praten. Op een paar vriendinnen na, dacht men dat ze mij hielpen. Maar….. Je voelt ‘m al… Niemand had het vermogen dat te doen, ondanks dat het heel liefdevolle mensen zijn en ik ontzettend veel liefde voelde naar mijn omgeving.

Ik kwam erachter wat er aan de hand was: Ik had nog niet goed geleerd om voor mijzelf te zorgen (zelfliefde) en voor mijzelf op te komen (grenzen stellen). Misschien kan je dat ook nog niet helemaal verwachten van een twintiger.

Ik had natuurlijk alleen de liefde / aandacht moeten krijgen die ik op dat moment nodig had, de invloed (hun visie / wat zij hadden geleerd) van mijn ouders en anderen waren te sterk. Paste ook totaal niet bij mij en voelde erg zwaar.

Naarmate ik ouder werd kreeg ik er vrienden bij met andere interesses, ander werk en heb mijzelf geleerd hoe ik van mijzelf kon houden en voor mijzelf kon opkomen (stapje voor stapje). Boeken verslonden, cursussen gevolgd etc. etc. Alleen door een deel van Indonesië gereisd. Dan leer je ook voelen wat wel of niet klopt voor je. Dit is vooral handig als je soms snelle beslissingen moet nemen. Je leert hoe je je intuïtie kunt gebruiken.

Ik heb er heel wat jaren over gedaan om via een zachte manier mijn grenzen te stellen en van mijzelf te houden. Naast trainer kun je mij zien als ervaringsdeskundige die jou de tools geeft om in je energiekracht te blijven staan.

Niemand is geboren om alleen door het leven te gaan. Mijn idee is dat wij elkaar allemaal nodig hebben. Voor een korte of lange tijd.

Op een natuurlijke wijze die dicht bij jou ligt hervind je jezelf weer.

Een nieuwe wereld ging voor mij open. Ik vond het allemaal reuze spannend en interessant, maar ook wel ‘eng’..

Eerst was ik degene die met tussenpozen werd geholpen en nu alweer vanaf 2010 ben ik mij professioneel gaan bezighouden met het toepassen van o.a. (reiki) energie. Ik heb veel mensen geholpen en mensen opgeleid zodat zij anderen kunnen helpen.

Tijdens de jaartraining Reiki Master leerde ik werken met:

 • meditaties en energie geven
 • de chakra’s ‘voeden’ met zowel met energie, gerichte (energetische) oefeningen en daarbij het belang van voeding.

Yoga beoefen ik al vanaf 1991. Daarnaast ben ik nog steeds actief mij te ontwikkelen.

Nog iedere dag doe ik wat yoga-oefeningen, meditatie en geef mijzelf energie om mijn trillingsfrequentie te verhogen.

Ook liggen mijn interesses bij de werking en heling van de natuur, van wilde planten, kruiden en koop ik zoveel mogelijk biologisch voedsel.

Al heel lang had ik het idee dat reiki energie alleen niet voldoende was om echt daadwerkelijk iets te veranderen in je systeem.

Het bevredigde mij niet meer om alleen reiki-behandelingen te geven en kwam op het idee om alles wat ik heb geleerd in mijn leven samen te voegen.

Op deze wijze is het krachtiger en geeft het een boost aan je systeem. Zie het als het maken van gerecht. De juiste ingrediënten maken het lekker en voedzaam. Het versterkt elkaar.

De methodes zijn erop gericht om alle energielagen (chakra’s) in balans te brengen. Met het gevolg dat je veerkracht ontwikkelt zodat je om kan gaan met alle facetten van het leven en die ook kan ‘handelen’.

Op een natuurlijke wijze die dicht bij jou ligt hervind je jezelf weer.

Ik word altijd weer blij, als ik zie hoe deelnemers de materie tot zich nemen en weer verder kunnen…

 • Dat jij net zo enthousiast bent als ik en er zin in hebben jouw mooie stappen te gaan zetten.
 • Niet blijven hangen in de blokkades die je telkens maar ondervindt maar er nu ook echt iets aan gaan doen!
 • Als jij eenmaal die stap hebt genomen, gaat dit automatisch.

Mensen die bij mij komen willen niet afgescheept worden met de 123 tips.

Ze krijgen van mij ook geen 1.2.3 oplossing.

Ik wilde vroeger ook alles snel.. (Ok soms nog wel… :-))

Niet voor niets is dit gezegde van toepassing.

“Haastige spoed is zelden goed” Vooral als het om je persoonlijke ontwikkeling gaat.

Wil jij weten wie ik ben en wat mijn waarden zijn?

 • Ik ben iemand die anderen in hun waarde laat
 • Ik plak geen blauwdruk op iemand
 • Ik ga mee in iemand zijn energie, dat betekent dat ik niet iets forceer als diegene er nog niet aan toe is.
 • Ik ben niet van de 1,2,3 tips ook al staat het je vrij dit te gebruiken. Maar doe het als aanvulling.
 • Ik laat je kennismaken met je eigen inzichten. Zodat je je eigen antwoorden kan vinden.
 • Ik laat niet iedereen toe. Ik vind het belangrijk een klik te hebben en sta open voor mensen die echt een stap willen zetten. Anders is het zonde van onze tijd.
 • Als iemand ergens hardnekkig in gelooft zal ik dat niet direkt tegenspreken, wel zal ik degene uitdagen als het in haar voordeel is om verder te komen.
 • Ik ben spiritueel ingesteld en wordt tijdens de training ook als leidraad gebruikt.
 • Als ik het gevoel heb dat ik je niet kan helpen, dan zal ik dat ook zeggen.
 • Ik help geen mensen die verslaafd zijn aan eten, drank en drugs. Daar zijn andere instanties voor.
 • Ik kan goed luisteren.
 • Ik ben aardig maar geen meeprater.
 • Ik leg duidelijk verband tussen de theorie en de praktijk, dat maakt het concreet.

Belangrijk is de balans te hervinden in jezelf.

Het ideaal waar ik naar streef is via mijn bijdrage balans te brengen aan de wereld. Niet bezighouden met de verschillen maar juist met de overeenkomsten, zodat we inzien hoe we van elkaar kunnen leren. Als dit zich doorzet hebben we op een gegeven moment geen coaches meer nodig :-).

Begin jij er vandaag mee?