Hoe Chris wel / niet de juiste keuze maakt

Beste lezer, weet je nog?

Nu hij als alleenstaande vader met 3 kinderen er alleen voor staat, ervaart Chris veel stress, is erg verdrietig en daarbij slaapt hij nog steeds slecht.

Chris is muzikant maar geeft vooral les op verschillende middelbare scholen. Als het niet te ver van huis is, treedt hij af en toe op.

Doordat hij weinig energie heeft is werk vinden in het lesgeven niet makkelijk. Hij heeft wel wat vaste uren maar komt daar net mee rond. Een aantal uren extra zou het net wat makkelijker voor hun maken.

Gelukkig springen zijn ouders bij met geld en nemen ook wat zorgtaken over. Maar dat is toch niet voldoende voor Chris.

Te weinig om zichzelf weer wat gelukkiger te voelen.

Hij heeft er behoorlijk last van en gaat zich steeds meer terugtrekken. Hij doet ook niet echt zijn best vrienden op te zoeken. Hij weet niet zo goed raad met zijn verdriet. Hij blijft wat bozig, het is hier te kort en daar te lang..

Laatst nog: hij ging solliciteren bij een grote scholengemeenschap waar zijn dochter leerling is. Iedereen was enthousiast over zijn professionele inzichten en algemene kennis over de muziek.

Maar toen vonden ze het bij nader inzien toch niet handig hem aan te nemen omdat zijn dochter ook les van hem zou krijgen. Helaas kon de school het niet anders inplannen...

Hij was natuurlijk woest!

Wat een lariekoek... !

So what!

Denk je nu echt dat ik mijn dochter anders ga behandelen? Anders dan de rest van de klas?

Verdorie. Hoe kom ik nu aan wat extra uren? Het leek mij zo leuk en ik weet dat het een goede school is waar een prettige sfeer heerst tussen de leerlingen en leerkrachten.

We kunnen het geld zo goed gebruiken.

Hij loopt de straat op en voelt zich wiebelig op zijn benen staan. Het valt hem ineens op dat er veel auto's rijden en hij ergert zich aan het motorgeronk.

Langzaam steekt hij de straat over en beseft dat het wel erg stinkt naar uitlaatgassen. Bah, dit viel hem nooit zo op maar nu lijkt alles veel sterker over te komen.

Nog even de tram nemen en dan even lekker relaxen in mijn kroeg. Hij vindt dat hij wel wat kan drinken. Wat heeft het nu voor zin om naar huis te gaan? Thuis op de bank gaan zitten en zich daar ergeren???

Nee, dan maar beter je hart luchten tegen anderen. Zijn verhaal op 100 verschillende manieren vertellen aan anderen die (natuurlijk) ook zo hun verhalen hebben.

Je kent het wel met zijn allen aan de bar, het hele café ruikt naar bier, de tel kwijtgeraakt bij het nuttigen van de drankjes en samen naar elkaars ellendeverhalen luisteren. Het ene verhaal is nog erger dan de andere.

Op een gegeven moment beseft hij dat hij moet opschieten want hij wil nog boodschappen doen voordat de kinderen weer uit school komen.

Hij heeft het gevoel in een kringetje te draaien. Hij komt maar niet verder. Hij gaat zich zelfs wat depressief voelen. Zou fijn zijn denkt Chris als ik vanavond een keer goed kan slapen.

En hij is soms duizelig, zijn hoofd zit ook zo vol!

De biertjes die hij drinkt zijn niet om zich te ontspannen maar om de pijn weg te drinken. Het is een glijdende schaal.

Als het zo doorgaat:

  • gaat hij nog slechter slapen, bij alcohol val je wel snel in slaap maar wordt je nadat je je roes hebt uitgeslapen weer wakker
  • wordt Chris een alcoholist (waar haalt hij het geld vandaan?)
  • wordt hij nog dikker op een ongezonde manier
  • alcoholisme tast de organen aan, bijvoorbeeld zijn lever
  • alsmaar zichzelf verdoven en daardoor niet meer aanwezig voor zijn kinderen
  • in het ernstige geval kan het gevolg zijn dat zijn kinderen uit huis worden geplaatst

Ik hoop dat hij het niet zover laat komen. Hij weet natuurlijk ook wel dat hij niet zo slim bezig is.

Ik hoop dat Chris binnenkort inziet dat hij iets aan de situatie gaat doen. Dat hij het zelfinzicht krijgt zichzelf te laten helpen.

En laten we wel wezen, het is voor ons allemaal wel herkenbaar toch? Weliswaar met een andere situatie weet je dat je het eigenlijk niet zo moet aanpakken.

En toch tegen beter weten in doe je het!

Eén of andere rare drang is dat. Alsof je jezelf moet tegenkomen om het de volgende keer op een andere manier te doen. En dan hopelijk wel de goede! ;-)
Dat gaan we de volgende keer zien.
Voor nu wens ik jullie een heerlijke week!


Marina


P.S. Beste lezer, wat zou jij Chris aanraden te doen om zijn situatie te verbeteren?

Ik heb een training ontwikkeld zodat jij voortaan als een blok slaapt en de volgende weer fit en vrolijk opstaat. Je barst van de energie om aan de dag te beginnen!


Wil je met mij in gesprek zodat jij voortaan van je slapeloosheid af bent?

 

Stuur een e-mail naar informatie@marinaeleveld.nl of maak je afspraak direct in mijn agenda.

Marina Eleveld schrijft verhalen over mensen die kampen met slaapproblemen.

 

 

Wil je nog meer verhalen ontvangen in je mailbox?

Vul onderstaand formulier in en ontvang daarbij de nu nog GRATIS mini-cursus "Wil jij weer vrolijk en fris uit je bed stappen? Doorleef de 7 Stappen Van Jouw Yes Energy!" ter waarde van 85,- Euro!

* indicates required
*

 

terug naar pagina BLOGS

Social Media


Contact

Marina Eleveld

Maasland

06 18 49 23 06

informatie@marinaeleveld.nl