Dit blog is een onderdeel van een reeks verhalen over mensen die met regelmaat meemaken dat anderen en / of zijzelf over hun grenzen gaan.

“Ik word zo moe van al die mensen die hun werk niet volledig doen. Zowel thuis als op het bedrijf. Ik werk hard, loop het vuur uit de sloffen. 's Avonds ben ik bekaf.

Eigenlijk had ik vandaag op de school van mijn kinderen moeten helpen. Zij keken er al zo lang naar uit en ik vind het ook heerlijk om te doen.

Maar wat denk je? Uitgerekend vandaag is er op ons bedrijf een delegatie uit het buitenland!

Op het laatste moment werd mij gevraagd of ik ze wilde ontvangen en rondleiden. Het kwam erop neer dat zij niemand anders geschikt vonden voor deze taak. Dus nee zeggen kan niet.

Mijn kinderen vonden het verschrikkelijk! Hele drama's ontstonden. Ze waren erg boos op mij. Maar ja, wat moet ik dan? Ik had ook liever bij mijn kinderen op school gezeten.Ik probeerde het ze uit te leggen. Dat ik de volgende keer er wel bij kan zijn.Maar wat denk je? Huilen en boos zijn was hun reactie. “Dat zeg je altijd!” Ze wilden niet meer naar mij luisteren. Ik heb hen toen even flink toegesproken. Tenslotte moet er wel geld worden verdiend om al die mooie kleren te kopen en op vakantie te gaan.

's Avonds natuurlijk ruzie met mijn partner. En als klap op de vuurpijl kreeg ik ook nog het verwijt dat ik al een lange tijd met tussenpozen bozig rondloop.

Nou ja zeg!

Het is niet eerlijk!

Ik zou wel wat meer begrip willen hebben. Ik werk toch hard!
Mijn vrienden zaten er ook al over te zeuren.

Ik moet mij al zo bewijzen op mijn werk. Als ik niet voldoe dan word ik misschien ontslagen of loop de promotie mis.

En weet je.

Het valt best wel mee, ik ben gewoon assertief. Wat nou bozig! Tsss....”


 

Ik kan mij voorstellen dat deze persoon denkt dat hij / zij assertief is. Maar wat is dat nu eigenlijk? Assertief zijn?

Schreeuwen van de daken? Dat is niet assertief. Of dat jouw manier alleen maar het beste is? Ja, lekker assertief hoor, alleen krijgt de ander vervolgens geen ruimte.

Assertief zijn is een manier van communiceren. Het is ook de bedoeling dat je er iets bij wint. Dus zonder dat er conflicten ontstaan.

Tips van mij en neem ze aub ter harte:

Luister naar je partner, hij / zij is je vijand niet! We streven allemaal naar harmonie, ruimte en het gevoel van vrij zijn. Omdat we weten dat we dan prettiger zijn in de omgang en dit vervolgens ook terugkrijgt! Je gaat beter presteren. Alles wordt gemakkelijker.

 

Luister ook naar je vrienden. Hier geldt hetzelfde. Iedereen heeft het goed met je voor.

 

Probeer je toch ook aan je belofte te houden t.a.v. je kinderen. Zij willen jouw vertrouwen en gaan jouw gedrag kopiëren.

Ik blijf het zeggen: “Denk niet dat je de enige bent! Ook die lieve partner en vrienden die jou erop attent maken, weten héél goed wat jij meemaakt. In feite herkennen we het allemaal in meer of mindere mate.Ik wens je een heerlijke dag toe.


Marina Eleveld

 

terug naar pagina BLOGS

 

P.S. Wil je nog meer verhalen ontvangen in je mailbox?

Vul onderstaand formulier in en ontvang daarbij de nu nog GRATIS "Wil jij weer vrolijk en fris uit je bed stappen? Doorleef de 7 Stappen Van Jouw Yes Energy!" ter waarde van 85,- Euro!

* indicates required
*

 

 

Social Media


Contact

Marina Eleveld

Maasland

06 18 49 23 06

informatie@marinaeleveld.nl