JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR!

 

“Ik weet niet wat er met mij aan de hand is. De laatste tijd vind ik veel activiteiten niet meer zo leuk. Als ik iets moet doen dan zie ik er tegenop. Vooral met het werk. ’s Morgens moet ik mij er toe zetten uit bed te stappen.

En weet je, het is niet alleen van de laatste tijd. Het is al héél lang.

Het werk wordt me gewoon teveel. Niet vanwege de mensen die daar werken hoor en ook aan de werkzaamheden opzich heb ik geen hekel.

Maar ik kom maar niet verder, het blijft maar hetzelfde. De lange dagen die ik maak. Iedere ochtend wéér op pad. Alsmaar hetzelfde riedeltje. Dag in dag uit. Het komt mijn .... uit!

Soms denk ik: Ik neem ontslag. Een wens die ik al heel lang heb is voor mijzelf beginnen, mijn eigen onderneming. ik heb zoveel in mij.
Maar ja ... ik ben bang, bang de “zekerheid” op te geven, bang dat het mij niet lukt. En wat dan...?

Iedereen verklaart mij vast voor gek. “Je hebt toch een goede baan?”, zullen ze wel gaan zeggen. “Menigeen zou jaloers op je zijn, met zo’n inkomen.” “Heb je enig idee hoeveel ondernemers het schip in gaan?” “Ben je mooi klaar mee.” “Niet handig, hè?” “Nee, je kunt maar beter.. “ etc etc.

Daarbij voel ik mij ook niet echt gelukkig. Ik kleed mij ook niet meer zo vrolijk, wil het liefst iedere dag hetzelfde aan. Iedere dag!”


Ja jôh, dit verhaal is denk ik voor velen wel herkenbaar. Je weet nog niet helemaal waar de angel zit. Eigenlijk draai je wat rondjes.

Je voelt je sip, de glans is er af, je ziet overal tegenop, je wordt niet uitgedaagd en de uiterlijkheden interesseren je al helemaal geen biet. Al word je daar ook wel weer onzeker van..

Eigenlijk ben je iemand die graag grenzen verlegt, uitdagingen aan wilt gaan. Maar nu voel je je zo uit balans, dat je in je angst bent gaan zitten. Je hebt de de kracht niet eruit te komen. Hoe langer je hiermee doorgaat hoe angstiger je wordt en helemaal meer tot iets komt. En dat is niet wat je wilt!

Het is belangrijk om van binnenuit je kracht weer op te bouwen. Natuurlijk kun je ontspannende dingen doen. Voor een korte tijd zal dat ook zeker helpen. Maar zal het ook beklijven?

Wat wel voor altijd werkt: is je hart volgen, je verlangens op de eerste plaats zetten, daar krijg je energie van. Langzaam zul je weer in je kracht gaan staan. Dichter bij jezelf.

De angst wordt minder en langzaam aan ga je misschien bij anderen informeren hoe zij dat hebben aangepakt toen zij voor zichzelf begonnen.

Misschien kun je naar een netwerk om te luisteren naar verhalen van anderen. Of je stapt naar de bibliotheek en lees eens wat boeken over ervaringen van anderen. Kan ook heel stimulerend werken!

Neem je rust en schrijf voor jezelf op wat je wensen en verlangens zijn. Doe dit met regelmaat. Ik hou er zelf van om tijdens het douchen, terwijl het water uit de regendouche stroomt, van alles te wensen voor mijzelf. Zo plant je je eerste zaadjes.

Ik wil je ook meegeven dat je absoluut niet alleen staat in dit gebeuren. Het is voor velen herkenbaar... Als je je er nog niets bij kunt voorstellen, ga dan maar eens in je omgeving vragen en luister naar hun verhalen.Ik zeg: Doen! :-)

Waar word jij blij van?

Kijk rond in je huis, je familie, in je omgeving, de straat, het landschap.

Er is vast iets waar je blij van wordt.

Je hoeft er geen cijfer aan te geven.

Maak het niet te moeilijk voor jezelf.

Hoe zou het voor je zijn als jij je verlangen / wens volgt?
Schrijf het eens op. En als je wilt kun je het met mij delen.
Maar het is ook dit keer, geen must.

Ik wens je een heerlijke dag.

Marina Eleveld

 

terug naar pagina BLOGS

 

P.S. Wil je nog meer verhalen ontvangen in je mailbox?

Vul onderstaand formulier in en ontvang daarbij de nu nog GRATIS "Wil jij weer vrolijk en fris uit je bed stappen? Doorleef de 7 Stappen Van Jouw Yes Energy!" ter waarde van 85,- Euro!

* indicates required
*

 

 

Social Media


Contact

Marina Eleveld

Maasland

06 18 49 23 06

informatie@marinaeleveld.nl