Al jaren probeer je die stap in je ontwikkeling te maken. Heus je doet je best en maakt korte metten met anderen die over je grenzen heengaan.

Als ze dat doen, dan weet jij als geen ander dat je doorschiet in je emotie. Dat wil je niet. Je wilt juist voluit leven en zielsveel van jezelf houden.

Alleen lukt je dit nu even niet.

Je laat over je grenzen heengaan omdat je je ruimte niet inneemt. Je mist het vermogen om op de juiste manier te reageren. In plaats van rustig te blijven verander je in een kort lontje naar je omgeving.

Je voelt je niet vrij om voluit te leven, je kruipt in je schulp. Met regelmaat kom je situaties tegen, waarin je geconfronteerd wordt met mensen die jouw kwaliteiten en talenten niet zien.

 

‘’En weer bleef jij achter met een zwaar gevoel omdat iemand over jou grens is gegaan, waardoor je meer ging piekeren, slechter ging slapen.

Met je werk valt het ook niet mee. Je reistijden zijn lang. Je werkt maar een paar dagen, maar de manager geeft je werk voor bijna een volle werkweek. Je zit tot over je oren in het werk!

Je voelt je verantwoordelijk. Tegelijkertijd besef je dat het niet correct is dat er teveel jouw kant op komt. Je bent je ervan bewust dat het niet goed is voor je.

Je gaat je steeds ongemakkelijker voelen. Je ziet meer en meer op tegen de lange reistijden. ‘s Morgens moet je jezelf streng toespreken om uit je bed te komen.

‘’Hè get, daar gaan we weer. Maar…. gelukkig ben ik vanaf morgen een aantal dagen vrij.’’

Je probeert erover te praten met je manager. Maar je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Teleurgesteld geef je het op om de goede vrede te bewaren.

Je wilt wel weer een poging wagen, maar de moed is je in de schoenen gezonken. Je blijft met een onprettig gevoel achter en je humeur wordt er niet beter op. Jammer, want je hebt het juist nu nodig om sterk te blijven.

 

Je loopt op eieren.
En als je in de spiegel kijkt word je niet vrolijk.

 

Gelukkig heb je wel een leuk contact met je kinderen en vrienden. Je haalt hier positieve energie uit.

Je gaat met hen de natuur in of een ander leuk uitstapje, lekker lachen, praten en eten. Heerlijk ontspannen en even een andere setting.

Hier kijk je altijd weer naar uit. Maar je ontkomt er niet aan, het wordt toch weer maandag.... je voelt dat zware gevoel weer in je lichaam, de ontspanning verdwijnt.

Een ieder van ons heeft zo zijn eigen leerschool in het leven, en ja waar komt het vandaan? Heb je het te lang laten oplopen? Wist je niet hoe je het moest aanpakken?

Je weet het niet en dat doet er ook op dit moment niet toe. Het gaat erom dat je met je hele wezen gaat voelen wat goed is voor jou en wat niet.

Dat je de verantwoording neemt over jezelf en het je niet allemaal meer laat overkomen.

Ik weet het, makkelijk gezegd. Daarom is het zo belangrijk om er bewust van te zijn, zodat jij het ook weer door kan geven aan jouw kinderen, je partner en de rest van je omgeving. Waarom? Zodat iedereen ervan kan profiteren.

Je hebt vast weleens één of meerdere workshops gevolgd, waarin je kon leren om van jezelf te houden, je grenzen aan te geven of jezelf te ontmoeten. Prachtig natuurlijk en goed dat deze workshops er zijn. Het is een mooie aanzet geweest maar het raakte je niet op een dieper niveau.

Inmiddels ben je erachter dat die workshops en cursussen niet duurzaam zijn. Het beklijft niet.

Je lost niet datgene op wat al jaren of zelfs als een rode draad door je leven loopt: Je laat anderen nog steeds over jouw grenzen gaan!

Daarom mis je plezier in je leven, dat ongedwongene. Eigenlijk ben je het spuugzat! Je wilt nu stappen zetten!

Weg met die angsten voor het onbekende. Je wilt voluit leven!

In deze tijd van bewustwording gaan we steeds meer uit van het diepste in jezelf. Het is vooral het gevoel van SLOW waar de kwaliteit uit wordt gehaald. Hier zijn we ons steeds meer van bewust.

Wil je op een prettige, zachte manier zonder nare gevoelens achteraf, je grenzen leren aangeven?

Er is een manier hoe je dit op een liefdevolle manier te leren. Je gaat je weer vrij voelen. Je gunt het jezelf de rust te nemen om goed op de situatie te reageren.

Ik kan je daarbij helpen.

 

 

Over Marina Eleveld

In mijn 24e levensjaar werd ik vanwege emotionele gebeurtenissen geconfronteerd met hoe mensen hun invloed wilden gebruiken. Ze vertelden mij wat ik moest voelen.

Ze gaven aan wanneer mijn rouw afgelopen moest zijn, wanneer ik weer aan het werk moest, wanneer ik er wel of niet over mocht praten. En wat denk je, ik heb naar deze mensen geluisterd omdat ik het er benauwd van kreeg.

Iedereen wist het beter dan ik, ze wisten wat ik moest voelen. Je begrijpt, ik was op dat moment natuurlijk niet in mijn element. Door maar te doen wat iedereen zei hoefde ik niet meer alle raad aan te horen.

Niet meer hun ongemakkelijke gezichten te zien als ik erover wilde praten. Iedereen om mij heen vond dat ze mij hielpen, maar..... je voelt 'm al, niemand had het vermogen dat te doen, ondanks dat het heel liefdevolle mensen zijn.

Ik kwam erachter wat er aan de hand is: had nog niet goed geleerd om voor mijzelf te zorgen (zelfliefde) en voor mijzelf op te komen (grenzen stellen). Misschien kan je dat ook nog niet helemaal verwachten van een twintiger.

Ik had natuurlijk de liefde / aandacht moeten krijgen die ik op dat moment nodig had, de invloed (hun visie / wat zij hadden geleerd) van mijn ouders en anderen waren te sterk. Paste ook totaal niet bij mij en voelde erg zwaar.

Naarmate ik ouder werd kreeg ik andere vrienden, andere interesses, ander werk en heb mijzelf geleerd hoe ik van mijzelf kon houden en voor mijzelf kon opkomen (stapje voor stapje). Boeken verslonden, cursussen gevolgd etc. etc. Alleen door een deel van Indonesië gereisd. Dan leer je ook voelen wat wel of niet klopt voor je en soms moet je snelle beslissingen nemen.

Ik heb er heel wat jaren over gedaan om op een zachte manier mijn grenzen te stellen en van mijzelf te houden. Zie mij als een ervaringsdeskundige die jou in een periode van 7 maanden verder kan brengen. We blijven leren.... ook ik natuurlijk!

Vanaf 2010 ben ik actief aan de slag gegaan met energie behandelingen. En vanaf 2015 met cursussen op het gebied van Reiki, Chinese Energieleer in de Yoga en Indiase hoofdmassage. Daarnaast ben ik de Reis door de Chakra's gaan volgen en Meditatie Manifestatie en Vergeving. Ik doe graag aan verschillende vormen van yoga als onderhoud aan mijn geest en lijf zodat ze fit, lenig en sterk blijven.

Ik heb mij ontwikkeld tot een expert op het gebied van het stellen van grenzen en met welke energieën te werken om dit voor elkaar te krijgen. Alle activiteiten die ik inzet in mijn 7 Steps to you Yes Energy heb ikzelf allemaal met succes doorlopen.

 

Programma '7 Steps to Your Yes Energy'
Exclusief 1 op 1 programma

Het programma bestaat uit een 7 stappenplan waarbij we iedere maand met een ander energiethema werken.

Het 7 maanden traject welke bestaat uit: 1 x per maand samenkomen,
met tussendoor opdrachten en online / telefonisch contact.

Je lichaam bestaat uit 7 energielagen.
Dit noemen we ook wel de 7 energieknooppunten.

Per keer behandelen we 1 thema. Door deze thema's 1 voor 1 te behandelen zorg je ervoor dat het zich goed inbedt.

Laag voor laag wordt het krachtiger en duurzamer.

Door 1 hele dag in de maand aandacht te geven met de bijbehorende opdrachten die je thuis kunt uitwerken, zal het beter gaan beklijven.

Het toverwoord is SLOW.

Misschien weet je nog toen je voor het eerst leerde autorijden, je begeven in het verkeer lukte ook niet in één dag.

Het heeft tijd nodig.

Stap 1:
Ik BEN Energie

Je leert je angsten los te laten en je grenzen te bewaken zodat je je veilig voelt met het gevolg dat je meer (zelf)respect krijgt.

Je krijgt een hoger energie-level en je vertrouwen groeit.

Het valt je omgeving op hoe mooi je uitstraling is.

Iedereen vindt het fijn om bij je in de buurt te zijn.

Stap 2:
Ik VOEL Energie

Deze energie staat voor het in beweging komen en blijven van o.a. emoties. Ze te voelen, te laten stromen en in balans te brengen in combinatie met je verstand.

Situaties lopen niet uit de hand, zoals het voeren van moelijke gesprekken. Je leert voelen wanneer anderen of jijzelf over grenzen gaan.

Er treedt een helende werking op. Je ervaart levenslust, overgave en vreugde. Mensen voelen zich verbonden met jou.

Stap 3:
Ik WIL Energie

Je onzekerheid neemt af en je leert ontdekken wat jij belangrijk vindt. Je maakt weloverwogen keuzes en richt je meer op je doel en je verlangens.

Je wil is zo groot dat je er niet meer omheen kan.

Je durft door te zetten om te werken aan het aangeven van je grenzen, ook al zit het af en toe even tegen.

Stap 4:
Ik HOUD VAN MIJZELF Energie

In plaats van aan het beeld te voldoen die men van je verwacht, verhoog je de energie naar het houden van jezelf. Je laat zien wie je werkelijk bent.

De mensen om jou heen durven zich hierdoor ook meer open te stellen. Door elkaars grenzen te respecteren is er verbondenheid en gelijkwaardigheid.

Je bent in staat bergen te verzetten.

Je hebt duidelijk in beeld waar jij voor staat in het leven.

Je bent gepassioneerd en je straalt het uit. In liefde geef je dit door aan anderen.

Situaties lopen niet uit de hand, zoals het voeren van moelijke gesprekken. Je leert voelen wanneer anderen of jijzelf over grenzen gaan.

Er treedt een helende werking op. Je ervaart levenslust, overgave en vreugde. Mensen voelen zich verbonden met jou.

Stap 5:
Ik SPREEK Energie

Zonder oordeel leer jij je gedachten, meningen en gevoelens onder woorden te brengen.

Wanneer je het niet eens bent met iemand, ben je in staat te voorkomen dat er een conflict zal ontstaan.

Je stijgt er boven uit. Dat betekent dat je niet meer zo snel uit balans zal zijn.

Je reageert rustig en met geduld op een respectvolle manier.

Op deze manier wordt het voor beide partijen een win-win situatie.

Stap 6:
Ik ZIE Energie

Je leert inzichten te ontwikkelen in je doen en laten.

Stel dat je snel boos wordt, dan weet je dat er verdriet achter zit. Dit verdriet mag worden gevoeld en naar buiten worden gebracht.

Op deze manier zul je je vrij voelen in de omgang met anderen en jezelf.

Men zal deze opening ook voelen en het prettig vinden met je om te gaan.

Stap 7:
Ik WEET Energie

De cirkel is rond, er is eenheid. Zonder iets te willen forceren ben je in staat te voelen en te handelen wanneer iemand of jijzelf over je grenzen gaat.

Je zult ook niet meer zo snel dit soort mensen en / of situaties aantrekken.

Je weet dat we allemaal met elkaar zijn verbonden, we mogen van elkaar leren. Je gaat voluit leven!

Ik heb mensen gevraagd hoe zij zich de toekomst voorstellen wanneer zij goed hun grenzen zouden aangeven op een manier dat het voor hen voordelig uitpakt en zij antwoordden:

 

 • ik zou mij bevrijd voelen
 • ik zou het gevoel hebben van, had ik dit maar eerder gedaan dan had het mij niet zoveel stress opgeleverd
 • ik zou een betere / inniger band hebben met mijn partner
 • meer waardering krijgen van mijn manager en ik zou opslag vragen
 • veel meer geld vragen voor mijn producten / diensten in mijn onderneming

Zie je het al voor je? Je eigen regie? Hoe zou jouw leven eruit zien als je deze training volgt? Wat is je wens?

Dit programma is voor bewuste mensen die open staan om te bewegen, stilstaan is niets voor jou!

 

Dit is een traject voor mensen:

 • die af willen van dat anderen of zijzelf over hun grenzen gaan,
 • die het een uitdaging vinden om in hun vrijheid te stappen,
 • die erg bewust zijn van zichzelf en open staan voor spiritualiteit / creativiteit en actief / gemotiveerd meewerken aan dit programma,
 • hun verantwoording nemen t.o.v. zichzelf.

Je leert je grenzen aangeven zodat je weer voluit kunt leven, zonder in conflict te komen met anderen. Het wordt een periode vol met oefeningen, behandelingen, creativiteit, liefdevol naar jezelf zijn om jouw energie te verhogen en dat allemaal in een prachtige omgeving.

Ik bied je leerzame en ontspannen sessies die worden gehouden in een natuur omgeving, een zelfbereide hoogwaardige biologische lunch gericht op het seizoen en uit de streek.

 

 

''Als je met synchroniciteit leeft kom je in een flow.''

Het is belangrijk dat er met aandacht aan je vraag wordt gewerkt zodat het goed hecht in je systeem. Dat je ermee kunt oefenen in de “buitenwereld” en weer terugkoppelt binnen de training.

We nemen deze stappen als uitgangspunt met het doel dat je op een liefdevolle manier goed je grenzen kunt aangeven en het verhogen van je zelfliefde.

Na deze training:

 • Voel je sneller aan welke stappen te nemen in je leven.
 • Trek je de juiste mensen aan die jouw grenzen respecteren.
 • Ben je geduldiger in situaties die eerst als heel emotioneel werden ervaren. Dit betekent meer kans op promotie en dus meer geld genereren.
 • Durf je stappen te zetten naar je al je verlangens in je leven.
 • Voel je dat je leven gemakkelijker voor je verloopt.
 • Voel je je gezond. En je nek- en rugklachten verdwijnen. Je slaapt ook weer goed.
 • Durf je eindelijk om die promotie te vragen of, als je ondernemer bent, meer geld voor je product.

En dan heb ik het er nog niet eens over gehad wat voor voordelen je zult ondervinden op sociaal gebied.

Bij het sociale aspect houdt het in dat je meer energie hebt om dingen te doen waar je voorheen niet zo aan toe kwam. Bijvoorbeeld een opleiding volgen waar jij energie van krijgt of een hele lange reis maken.

Als jij die bewuste vrouw / man bent die het belang inziet om eindelijk zijn of haar grenzen te stellen in het leven. Dan is dit traject zeker voor jou geschikt en wil ik graag met je samenwerken.

Graag ontmoet ik jou. Het zou mooi zijn als we elkaar beter leren kennen.

Want net als jij, vind ik het ook belangrijk dat er een klik moet zijn tussen ons voordat we met de training beginnen. Alleen dan kan er voor mijn gevoel een mooi resultaat worden gehaald.

Graag kom ik met je in contact.

Social Media

Contact

Marina Eleveld

Maasland (ZH)

06 18 49 23 06

informatie@marinaeleveld.nl